Ta Plats! - Livesändning: Pia Mariana Raattamaa Visén

Se livesändningen även om du inte har ett Facebook-konto!

Vi välkomnar Pia Mariana Raattamaa Visén för ett livesänt författarbesök, onsdag 10 mars klockan 18.00! Du deltar i evenemanget på vår Facebooksida.

Har du inte ett Facebook-konto så kan du anmäla dig till oss med din
e-postadress, och få en länk till sändningen skickad till dig.

Du anmäler dig genom att skicka e-post till bibliotek@ljusdal.se och berätta att du vill ta del av författarbesöket, men inte har ett Facebook-konto.
När livesändningen börjar får du en länk skickad till dig, som leder direkt till författarbesöket. Vi kommer köra igång livesändningen lite innan klockan 18.00, så att du ska hinna gå in på länken innan själva författarbesöket börjar.

För dig som inte har en e-postadress kommer vi också att lägga upp länken här på hemsidan, när vi har startat livesändningen.

Pia Mariana Raattamaa Visén är född 1962 i Muodoslompolo, Tornedalen, men bor nu i Hälsingland. Hon är lärare och disputerade 2015 på en avhandling i språkdidaktik. "Där rinner en älv genom Saivomuotka by" är hennes debut.

I samband med att Pia Mariana Raattamaa Visén kommer till Ljusdals bibliotek under Ta plats! den 10 mars bjuder biblioteken i Ljusdals kommun in till digital bokcirkel kring boken "Där rinner en älv genom Saivomuotka by" av Pia Mariana Raattamaa Visén. Mer information finns i separat nyhet om den digitala bokcirkeln.

Vi fortsätter med parollen "Ta Plats!" för vår programverksamhet för vuxna. Det handlar om den geografiska platsen, förstås: om byn, samhället, trakten. Om att känna sig hemma, och om att längta bort. Om känslan av att allt som är riktigt betydelsefullt finns just här – eller tvärtom: att det alltid händer någon annanstans. Vi får lyssna på olika röster som berättar om platser i en skenbar periferi, om stad och land, om klass och kön.

(Och förresten: vem bestämmer egentligen vad som är centrum och periferi?)

Det handlar om biblioteket som plats, också. En demokratisk plats där olika röster får höras. Där vi tar plats, och ger varandra plats. Dessutom är det förstås något festligt med att ta plats, tillsammans!

Ta Plats! anordnas med hjälp av medel från Kulturrådet.

Varmt välkommen att Ta Plats på Ljusdals bibliotek!
0651-180 01, bibliotek@ljusdal.se