Ta Plats! - Livesändning: Pia Mariana Raattamaa Visén

Onsdag 10 mars klockan 18.00 på Facebook

Vi välkomnar Pia Mariana Raattamaa Visén för ett livesänt författarbesök!
Du deltar i evenemanget på vår Facebooksida.

Pia Mariana Raattamaa Visén är född 1962 i Muodoslompolo, Tornedalen, men bor nu i Hälsingland. Hon är lärare och disputerade 2015 på en avhandling i språkdidaktik. "Där rinner en älv genom Saivomuotka by" är hennes debut.

Författarbesöket kommer endast att livesändas via vår Facebooksida. Ingen föranmälan krävs.

I samband med att Pia Mariana Raattamaa Visén kommer till Ljusdals bibliotek under Ta plats! den 10 mars bjuder biblioteken i Ljusdals kommun in till digital bokcirkel kring boken "Där rinner en älv genom Saivomuotka by" av Pia Mariana Raattamaa Visén. Mer information finns i separat nyhet om den digitala bokcirkeln.

Vi fortsätter med parollen "Ta Plats!" för vår programverksamhet för vuxna. Det handlar om den geografiska platsen, förstås: om byn, samhället, trakten. Om att känna sig hemma, och om att längta bort. Om känslan av att allt som är riktigt betydelsefullt finns just här – eller tvärtom: att det alltid händer någon annanstans. Vi får lyssna på olika röster som berättar om platser i en skenbar periferi, om stad och land, om klass och kön.

(Och förresten: vem bestämmer egentligen vad som är centrum och periferi?)

Det handlar om biblioteket som plats, också. En demokratisk plats där olika röster får höras. Där vi tar plats, och ger varandra plats. Dessutom är det förstås något festligt med att ta plats, tillsammans!

Ta Plats! anordnas med hjälp av medel från Kulturrådet.

Varmt välkommen att Ta Plats på Ljusdals bibliotek!
0651-180 01, bibliotek@ljusdal.se