Ta Plats! - Livesändning: Anna-Karin Palm

Onsdag 14 april klockan 18.00 på Facebook

Vi välkomnar Anna-Karin Palm för ett livesänt författarbesök!
Du deltar i evenemanget på vår Facebooksida.

Anna-Karin Palm skrev under hela uppväxten, och debuterade med en novell i Prismas debutantantologi "Novella" 1985. Efter debuten har hon, vid sidan om författarskapet, arbetat som frilansande förlagsredaktör, lektör och kulturskribent. "Jag vill sätta världen i rörelse" (2019) är en biografi över Selma Lagerlöf, som tecknar ett rikt porträtt av en sökande, tänkande, älskande människa med starkt frihetsbegär och djärva visioner; en författare som än idag sätter läsarens värld i rörelse. Boken nominerades till Augustpriset för bästa fackbok 2019. Resor och längre vistelser utomlands har betytt mycket för författarskapet, Grekland och Mellanöstern kan särskilt nämnas. Anna-Karin Palm har varit bosatt i London och i en liten fiskeby i Normandie, men bor sedan 2005 tillsammans med sin familj i Stockholm och norra Hälsingland.
Läs mer på förlagets hemsida: https://www.albertbonniersforlag.se/.../anna-karin-palm/.

Författarbesöket kommer endast att livesändas via vår Facebooksida. Har du inte ett Facebook-konto så kan du anmäla dig till oss med din e-postadress, och få en länk till sändningen skickad till dig.

Du anmäler dig genom att skicka e-post till bibliotek@ljusdal.se och berätta att du vill ta del av författarbesöket, men inte har ett Facebook-konto. När livesändningen börjar får du en länk skickad till dig, som leder direkt till författarbesöket. Vi kommer köra igång livesändningen lite innan klockan 18.00, så att du ska hinna gå in på länken innan själva författarbesöket börjar.

För dig som inte har en e-postadress kommer vi också att lägga upp länken här på hemsidan, när vi har startat livesändningen.

Vi fortsätter med parollen "Ta Plats!" för vår programverksamhet för vuxna. Det handlar om den geografiska platsen, förstås: om byn, samhället, trakten. Om att känna sig hemma, och om att längta bort. Om känslan av att allt som är riktigt betydelsefullt finns just här – eller tvärtom: att det alltid händer någon annanstans. Vi får lyssna på olika röster som berättar om platser i en skenbar periferi, om stad och land, om klass och kön.

(Och förresten: vem bestämmer egentligen vad som är centrum och periferi?)

Det handlar om biblioteket som plats, också. En demokratisk plats där olika röster får höras. Där vi tar plats, och ger varandra plats. Dessutom är det förstås något festligt med att ta plats, tillsammans!

Ta Plats! anordnas med hjälp av medel från Kulturrådet.

Varmt välkommen att Ta Plats på Ljusdals bibliotek!
0651-180 01, bibliotek@ljusdal.se