Ta Plats! - Karin Alfredsson

Onsdag 8 september klockan 18.00 på Ljusdals bibliotek

Vi välkomnar Karin Alfredsson att Ta Plats! på Ljusdals bibliotek!

Karin Alfredsson gjorde praktik på Aftonbladet som 19-åring och har varit verksam som journalist sedan dess, i drygt 40 år. Hon bokdebuterade 1979 med "Den man älskar agar man", den första debattboken i Sverige om mäns våld mot kvinnor. Idag arbetar hon som frilansjournalist, författare och föreläser om kvinnors situation i världen. Hösten 2017 gjorde hon comeback efter sex års paus från det skönlitterära skrivandet, med boken "Skrik tyst så inte grannarna hör". Hon har även skrivit böckerna "Vajlett och Rut" och "Roger och Rebecka".
Text från Bokfabriken: http://www.bokfabriken.se/vara-forfattare/alfredsson-karin/

OBS! Anmälan krävs för att delta! Begränsat antal platser. Du anmäler dig på
0651-180 01 eller till bibliotek@ljusdal.se. Du kan även anmäla dig via lånedisken på Ljusdals bibliotek.

Observera att biblioteket endast är öppet för Ta Plats! Insläpp sker från klockan 17.30.

Författarbesöket kommer även att livesändas via vår Facebooksida. Där krävs ingen föranmälan. Har du inte ett Facebook-konto så kan du anmäla dig till oss genom att skicka e-post till bibliotek@ljusdal.se och berätta att du vill ta del av författarbesöket, men inte har ett Facebook-konto.
När livesändningen börjar får du en länk skickad till dig, som leder direkt till författarbesöket. Vi kommer köra igång livesändningen lite innan klockan 18.00, så att du ska hinna gå in på länken innan själva författarbesöket börjar.

För dig som inte har en e-postadress kan du gå in på vår Facebooksida när vi har startat livesändningen.

Vi följer rekommendationerna kring Covid-19. Har du symptom så ber vi dig att stanna hemma. Tänk på att hålla avstånd under våra evenemang samt att hålla god handhygien, detta för allas trevnad och säkerhet.


Vi fortsätter med parollen "Ta Plats!" för vår programverksamhet för vuxna. Det handlar om den geografiska platsen, förstås: om byn, samhället, trakten. Om att känna sig hemma, och om att längta bort. Om känslan av att allt som är riktigt betydelsefullt finns just här – eller tvärtom: att det alltid händer någon annanstans. Vi får lyssna på olika röster som berättar om platser i en skenbar periferi, om stad och land, om klass och kön.

(Och förresten: vem bestämmer egentligen vad som är centrum och periferi?)

Det handlar om biblioteket som plats, också. En demokratisk plats där olika röster får höras. Där vi tar plats, och ger varandra plats. Dessutom är det förstås något festligt med att ta plats, tillsammans!

Ta Plats! anordnas med hjälp av medel från kulturrådet.

Varmt välkommen att Ta Plats på Ljusdals bibliotek!
0651-180 01, bibliotek@ljusdal.se