Ta Plats! - Anna Sanvaresa

Onsdag 11 november klockan 18.00 på Ljusdals bibliotek

Vi välkomnar Anna Sanvaresa att Ta Plats! på Ljusdals bibliotek!

Anna Sanvaresa föddes som Anna Sjöberg 1973 i Sandviken, Gästrikland och är numera bosatt i Gävle. Hon debuterade 2002 med romanen "Pappa Pralin" och har sedan dess skrivit romaner, dramatik och facklitteratur. Gävle och Sandviken är centrala i författarskapet. Hon har tilldelats flertalet priser, såsom Ivar Lo-priset 2010, Sara Lidman-priset 2018 och Norrlands litteraturpris.

Anna Sanvaresa var Månadens författare Gävleborg i maj 2020.

OBS! Anmälan krävs för att delta! Begränsat antal platser. Du anmäler dig på
0651-180 01 eller till bibliotek@ljusdal.se. Du kan även anmäla dig via lånedisken på Ljusdals bibliotek.

Observera att biblioteket endast är öppet för Ta Plats! Insläpp sker från klockan 17.30.

Författarbesöket kommer även att livesändas via vår Facebooksida.

Vi följer rekommendationerna kring Covid-19. Har du symptom så ber vi dig att stanna hemma. Tänk på att hålla avstånd under våra evenemang samt att hålla god handhygien, detta för allas trevnad och säkerhet.


Vi fortsätter med parollen "Ta Plats!" för vår programverksamhet för vuxna. Det handlar om den geografiska platsen, förstås: om byn, samhället, trakten. Om att känna sig hemma, och om att längta bort. Om känslan av att allt som är riktigt betydelsefullt finns just här – eller tvärtom: att det alltid händer någon annanstans. Vi får lyssna på olika röster som berättar om platser i en skenbar periferi, om stad och land, om klass och kön.

(Och förresten: vem bestämmer egentligen vad som är centrum och periferi?)

Det handlar om biblioteket som plats, också. En demokratisk plats där olika röster får höras. Där vi tar plats, och ger varandra plats. Dessutom är det förstås något festligt med att ta plats, tillsammans!

Ta Plats! anordnas med hjälp av medel från kulturrådet.

Varmt välkommen att Ta Plats på Ljusdals bibliotek!
0651-180 01, bibliotek@ljusdal.se