Som en del av ALL DIGITAL Week vill vi tipsa om...

...Internetstiftelsen!

Som en del av ALL DIGITAL Week vill vi tipsa om Internetstiftelsen!

Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. Internetstiftelsen verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället. De ansvarar för internets svenska toppdomän .se och sköter drift och administration av toppdomänen .nu. Intäkterna från affärsverksamheten finansierar en rad satsningar i syfte att möjliggöra att människor kan nyttja internet på bästa sätt, och stimulera kunskapsdelning och innovation med inriktning på internet.

Läs mer på https://internetstiftelsen.se/

Vi vill speciellt tipsa om Internetstiftelsens podd Dumma frågor om internet där du kan lära dig mer om internet. Vad har du alltid undrat om nätet, men aldrig vågat fråga? Ta chansen att höra Måns och Jannike från Internetstiftelsen förklara bland annat fenomen, memes och förkortningar på nätet. Tillsammans blir vi smartare!

En podcast (även kallad podradio eller podd) är ett smart och enkelt sätt att prenumerera och lyssna på ljud via nätet. Det är ungefär som radio, men du väljer själv när, var och hur du lyssnar. Du har också möjligheten att få automatiska uppdateringar så fort det kommer nya program.

Du kan använda din smartphone, surfplatta, dator eller mp3-spelare för att lyssna på poddar. Antingen laddar du ner podden till din enhet eller så kan du streama den, så länge du har en stadig internetuppkoppling.

För att kunna hitta, ladda ner och streama poddar behöver du ett podcastprogram eller en app. (Texten om podcasts finns i sin helhet på https://akademssr.se/post/sa-funkar-podcasts).

ALL DIGITAL Week är en europeisk kampanjvecka där alla som arbetar för ökad digital delaktighet kan delta. ALL DIGITAL Week 2021 äger rum den 22-28 mars.