OBS! SLUTSÅLT! Föreläsning med Johannes Wätterbäck

Ljusdals bibliotek onsdag 3 april klockan 18.00

"Odla hela året"
Varför begränsa odlandet bara till vår och sommar, när året har två årstider till som kan grönska? I föreläsningen "Odla hela året" berättar Johannes Wätterbäck hur man kan tänja på gränserna och odla ätbart under så lång tid som möjligt, hur man kan utnyttja plats för att få flerskördar på liten yta, hur fönsterbrädan kan ge grönt då utomhusklimatet inte kan. Därtill ger han läckra tips på vad man kan göra med sin skörd.

Johannes Wätterbäck bor med sin familj i en lägenhet i Västerås, och odlar överallt! I fönster, källare, på tak, på friland och i växthus. I juni 2013 började arbetet med boken "Alla fingrar gröna" där vi får följa alla steg i odlingsprocessen. Under namnet Farbror Grön har Johannes Wätterbäck också en blogg, en YouTube-kanal, ett Instagram-konto samt en podcast, som han gör tillsammans med odlaren och författaren Sara Bäckmo. Den senaste boken "Flera fingrar gröna" innehåller tips från frö till skörd och kommer ut i mars 2019.

Fri entré, biljetter hämtas i bibliotekets informationsdisk. Max två biljetter per person. Föreläsningen hålls inne på Tompa's mat där du även kan äta och fika.

Biljetterna är för närvarande slut! Vi meddelar i våra kanaler om det dyker upp återbud.

Arrangör: Ljusdals bibliotek 0651-180 01, bibliotek@ljusdal.se
Medarrangörer: Tompa's mat 070-569 36 04, Rosehills Blommor