Månadens författare Gävleborg - december

Månadens författare i december är Felicia Welander.

Den uppskattade satsningen Månadens författare Gävleborg är tillbaka, denna gång med sex teman i fokus: Prosa, Poesi, Deckare, Skräck, Feelgood och Fakta. Tolv Gävleborgsförfattare kommer att presenteras under hösten 2021 och våren 2022.

Månadens författare i december är Felicia Welander och månadens tema är Feelgood. Författaren, som är född 1973, delar sin tid mellan Bollnäs och Stockholm.

Felicia Welander debuterade 2015 med romanen Kanske imorgon som är första delen i en trilogi om Eva och Monika. Vänskap är ett tema författaren gärna skriver om, liksom julen som är hennes favorithögtid. Centralgången (2018), skriven för Storytel, är en jul- och ljudföljetong och Dan före dan (2019) en roman som utspelas i jultid.

Hälsingland betyder mycket för Felicia Welander och där utspelas flera av hennes böcker. Det gäller även novellen De blånande bergen står kvar som skrevs under Coronapandemin på uppdrag av Region Gävleborg.

Under 2022 är Felicia Welander aktuell med ljudboken Tusen gånger Celsius skriven tillsammans med författaren Susan Casserfelt samt med en feelgoodroman som utspelar sig i balettvärlden.

Onsdag 22 december kommer vi att läsa högt ur författarens bok Dan före dan i skenet av levande ljus. Vi bjuder alla åhörare på glögg och pepparkakor.

En intervju med Felicia Welander finns att läsa på:
www.helgebiblioteken.se/web/arena/felicia-welander


Månadens författare Gävleborg är en satsning under 2021-2022 som syftar till att lyfta fram litteraturen i länet och öka kunskapen om författarskap med koppling till Gästrikland och Hälsingland. Satsningen är ett samarbete mellan litteraturverksamheten inom Kultur Gävleborg, HelGe-biblioteken och P4 Gävleborg, Sveriges radio.

regiongavleborg.se/manadensforfattare

Kontaktperson:
Karin Forsgren Anderung, verksamhetsutvecklare litteratur
Kultur Gävleborg, Region Gävleborg
026-53 11 67, karin.forsgren.anderung@regiongavleborg.se