Månadens författare Gävleborg - april

Månadens författare i april är Gabriella Ullberg Westin.

Den uppskattade satsningen Månadens författare Gävleborg är tillbaka, denna gång med sex teman i fokus: Prosa, Poesi, Deckare, Skräck, Feelgood och Fakta. Tolv Gävleborgsförfattare kommer att presenteras under hösten 2021 och våren 2022.

Gabriella Ullberg Westin är Månadens författare i april 2022, på tema: Deckare.

Gabriella Ullberg Westin är född 1973 i Hudiksvall. Som ung drömde hon om att bli polis. Dessvärre gjorde en knäskada att hon inte hade möjlighet att lämna in en ansökan till Polishögskolan. Så hon blev deckarförfattare i stället.

- Fördelen med att vara författare är ju att man får skapa sitt eget universum och befolka det med de karaktärer man vill. Jag kan ju också välja vilka teman jag vill göra research kring och utforska i böckerna och jag kan skapa de mordfall jag vill och grotta i hur de ska utredas och klaras upp. Så ja, det är nog näst bästa yrkesvalet, säger Gabriella Ullberg Westin.

Gabriella bor idag i Stockholm men återvänder alltid till Hudiksvall via sina böcker. Hon debuterade 2014 med Ensamfjäril, den första boken om Johan Rokka och den första i serien Morden i Hudiksvall. Nu är hon aktuell med den åttonde boken i sviten, Mörkret under ytan.

- Mörkret under ytan är min bästa hittills. Jag älskade att skriva om de här karaktärerna, både protagonisten och antagonisten, säger Gabriella Ullberg Westin.

En intervju med Gabriella Ullberg Westin finns att läsa på www.helgebiblioteken.se/web/arena/gabriella-ullberg-westin.

Torsdag 21 april klockan 16.00 bjuder Ljusdals bibliotek in till Crimetime Afternoon Tea med högläsning ur en av Gabriella Ullberg Westins böcker. Därefter fikar vi och delar med oss av våra bästa deckartips! Ingen anmälan krävs. 


Månadens författare Gävleborg är en satsning under 2021-2022 som syftar till att lyfta fram litteraturen i länet och öka kunskapen om författarskap med koppling till Gästrikland och Hälsingland. Satsningen är ett samarbete mellan litteraturverksamheten inom Kultur Gävleborg, HelGe-biblioteken och P4 Gävleborg, Sveriges radio.

regiongavleborg.se/manadensforfattare

Kontaktperson:
Pia-Marit Ekström
Kultur Gävleborg, Region Gävleborg
026-62 91 94, pia-marit.ekstrom@regiongavleborg.se