Kura Skymning - Högläsning

Måndag 9 november klockan 18.00 på Ramsjö bibliotek

Kom och kura skymning med oss på Ramsjö bibliotek! Vi tänder ett ljus och läser högt ur årets bok för vuxna.

OBS! Anmälan krävs för att delta! Begränsat antal platser.
Du anmäler dig på 0651-188 38 eller till bibliotek.ramsjo@ljusdal.se. Du kan även anmäla dig via lånedisken på Ramsjö bibliotek.

Vi följer rekommendationerna kring Covid-19. Har du symptom så ber vi dig att stanna hemma. Tänk på att hålla avstånd under våra evenemang samt att hålla god handhygien, detta för allas trevnad och säkerhet.

Evenemanget är en del av Nordiska Litteraturveckan.

Nordiska litteraturveckan är ett högläsningsevenemang då den samma nordiska litteratur relaterad till ett valt tema läses upp samtidigt i hela Norden, Baltikum, samt övriga Norden-intresserade institutioner runtom i världen. Projektet, som administreras av Föreningarna Norden, verkar för att sprida och manifestera högläsning, nordisk litteratur samt nordisk berättartradition. Nordiska litteraturveckan äger rum en gång om året, i vecka 46, och då arrangerar ställen som bibliotek, skolor och andra kulturinstitutioner högläsning för barn och unga på morgonen, och vuxna på kvällen. Projektet finansieras av Nordiska ministerrådet.

Varje år väljs ett nytt tema samt en ny barn-, en ungdoms- och en vuxenbok som på något sätt kan förknippas med det temat. Temat och böckerna väljs av Nordiska litteraturveckans referensgrupp, som består av en representant från varje nordiskt land och självständigt område.

Relaterade sidor