Inställda evenemang på våra bibliotek

På grund av risken för smittspridning av Coronaviruset kommer alla våra evenemang som skulle ha ägt rum i juni att ställas in.

På grund av risken för smittspridning av Coronaviruset har vi beslutat att ställa in samtliga publika evenemang på alla våra bibliotek i kommunen i mars, april, maj och juni. Detta gäller alla evenemang, för både barn och vuxen, exempelvis sagostunder, stickcaféer och författarbesök.

Hur det blir med den planerade programverksamheten i höst vet vi i nuläget ingenting om, utan vi följer utvecklingen och meddelar när vi har något att rapportera om.

Vi ber personer som uppvisar symptom som snuva, hosta eller feber att inte besöka våra lokaler.

Vi uppmanar dessutom våra besökare att inte vistas i lokalerna längre än nödvändigt. Det innebär att du kan göra dina ärenden, men vi ser helst inte att biblioteken används som en mötesplats under en period när vi behöver hjälpas åt för att stoppa smittspridning.

Vi har begränsat tillgången till våra publika datorer och vi har även plockat bort våra iPads för allmänheten.

Kom ihåg att du kan göra många biblioteksärenden hemifrån! Behöver du hjälp att till exempel låna om eller reservera en bok kan du också ringa till oss på 0651-180 01. Du kan också göra dina ärenden på webben genom att logga in på https://www.helgebiblioteken.se/ med ditt lånekortsnummer eller personnummer och din PIN-kod.

Har du frågor är du välkommen att kontakta något av våra bibliotek.

Vi tackar för visad hänsyn och hoppas alla förstår att detta görs av omtanke för alla medmänniskor!