Digital föreläsning om Sågverksepoken i Söderhamn

Tisdag 16 mars klockan 18.00 på YouTube

Tisdag 16 mars arrangerar Söderhamns stadsbibliotek en digital föreläsning med Nils Rundqvist. Föreläsningen handlar om Sågverksepoken i Söderhamn. Nils har inte bara stenkoll på den här perioden i Söderhamns historia, han har också tidigare varit bibliotekschef i Söderhamn.

1890 hade det som idag utgör Söderhamns kommun 9 vattensågar och 16 ångsågar. På bara några decennier hade Söderhamns kommun växt från att ha varit en liten stad omgiven av skog till stora samhällen där varje sågverk hade sin disponentvilla, kontor, tjänstemannabostäder och arbetarkaserner.

Föreläsningen kommer visas på YouTube och du deltar genom att klicka på den här länken: Digital föreläsning om Sågverksepoken. Du behöver en dator, surfplatta eller en smart telefon samt internetuppkoppling för att kunna titta. Ingen inloggning krävs för att kunna delta men om du vill chatta och ställa frågor under föreläsningen måste du vara inloggad. Skapa i så fall denna inloggning till YouTube i god tid innan. Här hittar du information om hur du skapar ett Google-konto.

Hör av dig till Söderhamns stadsbibliotek om du har frågor om evenemanget!
Telefon: 0270-755 10
E-post: biblioteket@soderhamn.se

Huvudarrangör: Söderhamns stadsbibliotek
Medarrangörer: Biblioteken i Ljusdals kommun och Hudiksvalls bibliotek