Digital bokcirkel "Jag vill sätta världen i rörelse: en biografi över Selma Lagerlöf" av Anna-Karin Palm

I samband med att Anna-Karin Palm kommer till Ljusdals bibliotek under Ta plats! den 14 april bjuder biblioteken i Ljusdals kommun in till en digital bokcirkel!

Vi läser och diskuterar Anna-Karin Palms ”Jag vill sätta världen i rörelse: en biografi över Selma Lagerlöf” i vår digitala bokcirkel. Boken blev nominerad till Augustpriset för bästa fackbok 2019 och är en skildring av den folkkära och välkända författaren Selma Lagerlöfs liv.

Vi har valt att koncentrera oss på kapitel 1, 2, 3 och 6, men självklart kan du läsa hela boken i mån av tid. Du behöver alltså inte ha läst färdigt hela boken för att delta i diskussionen utan kan logga in och göra inlägg under tiden du läser. Du kan både skriva egna inlägg och svara på det andra skrivit tidigare. Bokcirkeln pågår mellan 19 mars och 16 april.

Varje vecka kommer vi att lägga ut några frågor som kan fungera som utgångspunkt för diskussioner. Boken finns att låna på biblioteket som tryckt bok, talbok och ljudbok samt som e-bok i appen Biblio.

Instruktioner för att delta:

  1. Skapa ett konto på bokcirklar.se. Att skapa ett konto är gratis. 
  2. Gå med i gruppen Ljusdals bibliotek.
  3. Gå med i cirkeln som heter "Jag vill sätta världen i rörelse: en biografi över Selma Lagerlöf - Anna-Karin Palm".
  4. Nu kan du göra inlägg i diskussionen. Från gruppens sida väljer du Bokdiskussioner och diskussionsfrågorna kommer att ligga under Ämnen. Det är fritt fram för deltagare att fylla på med flera frågor.

Kontakta oss på bibliotek@ljusdal.se eller 0651-180 01 om du har frågor kring bokcirkeln.

Välkommen!