Boka dator

OBS! På grund av Covid-19 har vi gjort vissa åtgärder vad gäller datoranvändningen på våra bibliotek. Kontakta ditt bibliotek för att ta reda på vad som gäller lokalt.

På Ljusdals bibliotek kan du boka en dator i förväg eller logga in direkt på en ledig dator med dina lånekontouppgifter.

Om du vill vara säker på att få tillgång till en dator vid en viss tidpunkt kan du boka dator i förväg. Du kan boka upp till 14 dagar i förväg och ha max två bokade tider samtidigt. Du använder dina lånekontouppgifter för att boka, alltså lånekortsnummer eller personnummer och PIN-kod.

Om du inte loggat in på din bokade tid inom 10 minuter försvinner din bokning. Då blir datorn tillgänglig för andra att boka.

Internetdator
En internetdator kan bokas max en timme i taget och totalt två timmar per dag. Åldersgräns från 16 år.

Ungdomsdator 
Ungdomsdatorerna står på bibliotekets ungdomsavdelning. En ungdomsdator kan bokas max en timme i taget och totalt en timme per dag. Åldersgräns max 15 år.

Släktforskningsdator
För dig som vill släktforska. Kan bokas två gånger per dag och max tre timmar totalt.

Studiedator
I vårt studierum finns en dator du kan använda när du har bokat rummet. Datorn kan användas i max fyra timmar. Åldersgräns från 16 år. Du loggar in på datorn med ditt lånekortsnummer eller personnummer och din PIN-kod.
Studierummet bokas via bibliotekets informationsdisk: 0651-180 01, bibliotek@ljusdal.se.

Snabbdator
För dig som vill göra ett ärende snabbt. Datorn behöver inte bokas, utan du loggar in med ditt lånekortsnummer eller personnummer och din PIN-kod. Du kan vara inloggad i max 15 minuter.


OBS!
När din bokade tid tar slut startas datorn om och återställs till sitt grundläge. Detta innebär att det du eventuellt har sparat på datorns hårddisk försvinner. Därför måste du spara ditt dokument i någon molntjänst eller på din egen e-post. Det är inte möjligt att använda ett eget USB-minne.

För att boka dator på Färila, Järvsö, Los och Ramjö bibliotek - kontakta respektive enhet.

Relaterade sidor

(netloan reservationssystem)