Sommarboken 2021

Sommarboken

Nu är det dags för Sommarboken 2021!

I år blir Sommarboken lite annorlunda än vanligt, på grund av Corona-pandemin. Det blir inga Sommarbokscaféer på våra bibliotek, men som vanligt kan barnen delta i Sommarboken genom att läsa!

Sommarboken är ett läsprojekt som pågår under sommarlovet (14 juni till 30 augusti) för att barn ska läsa fritt utanför skolan, bara för att det är roligt! Vi har två olika varianter av Sommarboken, ett Läsbingo för de allra minsta och ett Läskort för de lite äldre.


För barn mellan 0 och 5 år finns Sommarboken Mini, ett LÄSBINGO där familjen eller förskolan kan läsa tillsammans och fylla läsbingobrickan med härlig sommarläsning. På läsbingobrickan fyller du också i ditt namn och din adress.
Alla barn får ett diplom och ett bokmärke samt deltar i utlottning av böcker och presentkort på Ericssons Bokhandel.

Hämta din läsbingobricka på närmaste bibliotek. Lämna in bingobrickan senast 30 augusti på närmaste bibliotek.

För de lite äldre, barn mellan 6 och 12 år, finns Sommarboken med LÄSKORTET. Läs eller lyssna på så många böcker du vill under sommarlovet. När du läst fyra böcker kan du hämta en presentbok. Sedan kan du läsa ytterligare fyra böcker och därefter hämta din andra presentbok. För att få presentböcker måste du visa upp ditt ifyllda läskort.

Hämta läskortet på närmaste bibliotek. Sista dag att hämta presentböcker är 30 augusti.

Om du inte kan komma till biblioteket, beställ gärna en bokpåse med sommarläsning! Du får då även ett Läskort och ett Läsbingo i påsen.

Kontakta ditt närmaste bibliotek om du har frågor.