Välbesökt invigning av trygghetsboende

Invigning av trygghetsboendet i Järvsö

Det nybyggda trygghetsboendet i Järvsö invigdes på tisdagen av kommunstyrelsens ordförande Markus Evensson (S) och lockade många besökare som var spända på att få ta del av både interiörer och exteriörer.

Första spadtaget till byggandet av ett trygghetsboende på Stenevägen i Järvsö togs för 1 ½ år sedan och den 18 juni stod det färdigt för invigning, det första bygget som gjorts på 28 år i Järvsö i Ljusdalshems regi. Husen är ritade av Östberg Arkitektur AB och totalentreprenör för bygget har varit Sidskogen Bygg & Anläggning AB, båda företagen är Järvsöbaserade.

De många besökarna tog under eftermiddagen chansen att titta in både i lägenheter och gemensamhetsutrymmen samt njuta av en stunds avkoppling på den generösa altanen. Vid rundvandringen hördes många positiva kommentarer om både husfasader och interiörer. Dagen till ära bjöd Ljusdalshem på dryck, kakor och smörgåsar.

-Det är fantastiskt att en satsning som påbörjades 2011 kan ge en sådan här effekt, säger Markus Evensson (S), kommunstyrelsens ordförande. Det har varit en stor politisk enighet att arbeta med trygghetsboenden och nu har vi dessa prisvärda ståtliga träbyggnader på Stenevägen i Järvsö. Jag är otroligt glad att som kommunalråd få vara med och inviga detta!

Trygghetsboendet utgörs av ett traditionellt och hållbart trähusbygge i två våningar som inrymmer 24 lägenheter och gemensamhetsutrymmen. Storleken på lägenheterna är mellan 58 och 65 kvm och består av två rum och kök plus förråd/klädkammare.

I Arkitektupprorets omröstning uppmärksammades tidigare i år trygghetsboendet på Stenevägen i Järvsö med en sjundeplats på listan över Sveriges vackraste nyproduktioner 2019.

Intresset för trygghetsboendet har varit stort och inflyttningen påbörjas i juli.