Ungdomsidrottare och ungdomsledare får stipendium

Från vänster: Erik Hjelm, Anders Bergström, Freweyni Tewelde, Tindra Olows, Torleif Bakke, Irene Jonsson.

Tindra Olows, alpin åkare i Järvsö IF och Freweyni Tewelde fotbollsspelare i Ljusdals IF, tilldelas Ljusdals kommuns ungdomsidrottsstipendium 2019. Anders Bergström och Erik Hjelm, båda ungdomsledare i innebandyklubben IK Ljusdal, tilldelas Ljusdals kommuns ungdomsledarstipendium 2019.

Stipendierna delades ut av samhällsservicenämndens ordförande Irene Jonsson (S) och fritidschef Torleif Bakke under nämndens sammanträde den 10 mars. De fyra stipendiaterna får dela på totalt 20 000 kronor.

Tindra Olows är 16 år och svensk mästare i slalom. Andra imponerande resultat i SM är en fjärdeplats i super G och en sjätteplats i störtlopp. I november 2019 blev hon uttagen till ungdoms-VM i Italien som är den finaste tävlingen en ung alpinist kan bli uttagen till. Tindra ses som ett föredöme för sin klubb.

Freweyni Tewelde är 17 år och fotbollsspelare. Hon studerar vid fotbollsgymnasiet i Ljusdal och spelar i Ljusdals IFs elitlag F19 och har också en plats i klubbens damlag i division 1. Freweyni blev 2019 uttagen till svenska fotbollsförbundets regionala läger på Bosön samt uttagen till F16-landslaget. Hon är en omtyckt lagkamrat och ett föredöme för klubben.

Anders Bergström beskrivs som en grymt engagerade ungdomstränare som ställer upp på ett coachande och pedagogiskt sätt. En ledare som både ungdomar och vuxna ser upp till.

Erik Hjelm är ungdomsledare både i innebandy och i ungdomsfotboll. Han ser till att alla blir sedda och lyfter alla deltagare utifrån vars och ens olika förutsättningar plus att han är lugn och pedagogisk.

Ljusdals kommun delar årligen ut idrottsstipendier i syfte att stödja och uppmuntra goda insatser inom idrottsrörelsens alla områden.