Unga idrottare prisade

Ungdomsidrottsledarstipendiaterna Mahdi Karimi och Monovar Mosavi tillsammans med ungdomsidrottsstipendiaterna Matilda Wennberg och Jonnah Tönners.

Fotboll och parkour är det som gäller för 2017 års ungdomsidrotts- respektive ungdomsidrottsledarstipendium. I samband med måndagens kommunfullmäktige fick fyra personer sina stipendier.

Monovar Mosavi och Mahdi Karimi, Ljusdals Fritids idrottsklubb, får dela på Ljusdals kommuns ungdomsidrottsledarstipendium för 2017 på sammanlagt 10 000 kronor.

Samma summa får även ungdomsidrottsstipendiaterna Jonnah Tönners och Matilda Wennberg, Ljusdals IF, dela på.

Jonny Mill (LB), ordförande i kommunstyrelsens samhällsutvecklingsutskott, och fritidschef Torleif Bakke delade ut stipendierna före måndagens kommunfullmäktigesammanträde.

När det gäller ungdomsidrottsledarstipendiet till Monovar Mosavi och Mahdi Karimi, för insatserna inom parkour, heter det i motiveringen från kommunen "att det är ovärderligt ur alla aspekter att som nyanländ, ensamkommande flyktingbarn erbjuda och tillföra kommunen sina idrottsliga kunskaper, intressen och kompetenser genom att själva integrera sig och ta med kommuninvånarnas barn i ungdomsträning."

Ungdomsidrottsstipendiaterna Jonnah Tönners och Matilda Wennberg är två viktiga kuggar i Ljusdals IF:s damfotbollslag som i år är nykomling i Elitettan efter framgången 2017 då laget inte förlorade någon serie- eller kvalmatch. De har tränat och varit aktiva sedan sex års ålder. 2012 blev det seniorpremiär i division 3.

"Att sedan fortsätta att träna och arbeta för att ta en plats i seniorlaget laget och medverka till att vara med och spela upp Ljusdals IF i Elitettan är en prestation utöver det vanliga", heter det i kommunens stipendiemotivering.

Kontakt:
Torleif Bakke
Fritidschef, Ljusdals kommun
Tel: 0651-180 00
E-post: torleif.bakke@ljusdal.se