Skyltar för mer aktivitet längs Pårsslingan och Hälsans stig

Aktivitetsskylt.

Fällkniven, sprattelgubbe och axelrull. Aktivitetsskyltar längs Pårsslingan i Färila och Hälsans stig i Ljusdal har instruktioner som visar hur rörelserna kan göras. Övningarna passar alla. Yngre, äldre, nybörjare och mer träningsvan.

Kommunens fritidsenhet har i dagarna monterat aktivitetsskyltar längs Pårsslingan i Färila och Hälsans stig runt Kyrksjön i Ljusdal. Varje skylt blir till en station som erbjuder rörelser för barn och vuxna efter egen förmåga. På varje skylt finns också en QR-kod där du kan komma åt övningarna i en filmad version.

- Det finns tre olika nivåer på rörelserna, från nybörjare till lite tuffare. Vi vill testa om intresset finns för den här sortens aktivitet och vi hoppas att många ska tycka om aktivitetsrundorna. Faller det väl ut finns det möjlighet till fler aktivitetsrundor i kommunen, säger Torleif Bakke, chef för fritidsenheten.

Pårsslingan är tre kilometer och startar vid Lillbyvägen sträcker Pårsgatan runt. Hälsans stig går runt Kyrksjön i Ljusdal och är cirka fyra kilometer lång.