Siv Thun ny HR-chef i Ljusdals kommun

Vi är glada att meddela att vår nya HR-chef i Ljusdals kommun börjar på måndag den 18 januari. Siv Thun kommer senast från Sundsvalls kommun där hon har arbetat med personalfrågor sedan 2003.

Siv har lång erfarenhet av kommunal verksamhet och förutom personalfrågor har hon tidigare också arbetat inom socialtjänsten inom Sundsvalls kommun. De senaste fem åren har Siv jobbat med att bygga upp en ny HR-verksamhet med fokus på utvecklingsfrågor, rehabilitering, rekrytering och arbetsrättsfrågor.

- Jag tycker om att driva förändringsarbete och har arbetat mycket på strategisk nivå, och när den här tjänsten annonserades kände jag att det här var en perfekt ny utmaning för mig! När jag var på intervjun i Ljusdal så slogs jag av att alla människor jag mötte var så otroligt trevliga och välkomnande, här skulle jag trivas och kunna göra nytta var den känsla jag bar med mig hem!” säger Siv själv.

Samtidigt som Siv börjar träder en omorganisering av HR-enheten och löneenheten i kraft. Omorganiseringen innebär att löneenheten flyttas in i
HR-enheten, och löneenheten kommer att ledas av vår nya biträdande HR-chef Anna Johansson. Anna Johansson har varit tillförordnad personalchef i kommunen sedan 25 juni 2020.

- Siv är en erfaren och kompetent ledare med goda värderingar, och tillsammans ska vi nu fortsätta vår utveckling av arbetsgivarvarumärket säger biträdande kommunchef Mikael Björk.