Pumptrack i Järvsö invigd

Invigning av pumptrack

Den första delen av Järvsö Skillspark, en pumptrack, invigdes med tal och bandklippning under måndagskvällen. Invigningstalen hölls av Markus Evensson, kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Jelk, ordförande i Järvsö Bergscykelklubb och Claudio Caluori, Velosolutions grundare.

Direkt efter bandklippningen var det fritt fram att börja cykla och coacherna Hanna Dubeau Jonsson och Alexander Bäckvall fanns på plats och gav tips. Järvsö Bergscykelpark och Järvsö cykelservice lånade ut cyklar till de som inte hade egna.

Hanna Dubeau Jonsson och Alexander Bäckvall

Coacherna Hanna Dubeau Jonsson och Alexander Bäckvall

Cykling pumptrack


Pumptracken har byggts av Velosolutions, världsledande företag inom cykelparksbygge, och är deras första i Skandinavien.
- Pumptracken är unik så till vida att det finns en bowl i mitten där man kan göra trix. Kreativ cykling för både nybörjare och proffs, säger Amanda Sandahl, projektledare för Järvsö Skillspark.

Barn på pumptrackbanan

Banan är till för både stora och små cyklister

Nu går bygget vidare med en dualbana, två identiska banor där det går att cykla mot varandra, som ska vara klar till den 24-25 augusti när VM-kval i pumptrack arrangeras.
- Ett teknik- och balansträningsområde beräknas vara färdigställt under hösten 2019 och vår förhoppning är att kunna bygga fyra hopplinjer, ett dirt/freeride-område, våren 2020, säger Amanda Sandahl, projektledare för Järvsö Skillspark.

Amanda Sandahl, projektledare för Järvsö Skillspark.

Amanda Sandahl, projektledare för Järvsö Skillspark.