Peer Åström har fått årets kulturdiplom

”För en enastående karriär som internationell musikproducent och viktig goodwill-ambassadör för musiklivet i Ljusdal” delades kulturdiplomet 2018 idag ut till Peer Åström.

Peer berättar att han känner sig mäkta stolt och hedrad av att tilldelas Ljusdals kommuns kulturdiplom. Han poängterar hur betydelsefullt det var att han gavs möjlighet att hålla på med musik under uppväxten i Ljusdal och alla timmar han fick spendera i musikstudion på Kläppa fritidsgård.
-Jag pratar alltid gott om Ljusdal så fort jag får chansen, säger Peer.

På fredagsförmiddagen höll Peer en workshop på Slottegymnasiet för eleverna på estetiska programmets musikinriktning. Peer berättade hur han tagit sig till toppen i sin bransch och om den kreativa process och det stora jobb varje låtproduktion innebär. Han gick detaljerat igenom sin produktionsteknik i Tori Kellys låt Hollow och eleverna ställda många intresserade frågor.

Efter workshopen räcktes kulturdiplomet i form av ett konstverk av Erik Berg över av Lasse Norin, chef för samhällsutvecklingsförvaltningen och Björn Mårtensson, förste vice ordförande i kommunstyrelsens samhällsutvecklingsutskott.

Peer Åström är kanske den internationellt mest kända bland alla som erhållit Ljusdals kommuns kulturdiplom sedan startåret 1992. Peer har bland annat skrivit och producerat låtar till världsartister som Madonna, Enrique Iglesias och Celine Dion samt producerat låtar till den amerikanska TV-serien Glee.