Nu startar kampanjen "En vecka fri från våld"

Den 21-25 november pågår ”En vecka fri från våld”. Det är en kampanj- och aktivitetsvecka som pågår i hela landet. Ljusdals kommun deltar genom att arrangera olika evenemang och föreläsningar. Flera verksamheter är involverade i arbetet med att göra kommunen fri från våld.

"En vecka fri från våld" är en återkommande vecka och ett initiativ skapat av riksförbundet Unizon och organisationen MÄN. En vecka fri från våld riktar ljuset på det förebyggande arbetet gällande mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer.

Veckan uppmärksammar även den internationella dagen för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor som infaller den 25 november. En dag som är instiftad av FN:s generalförsamling år 1999 och kallas “Orange day”. För att uppmärksamma dagen världen över lyser kända byggnader upp i orange, människor bär något orange och engagerar sig på olika sätt för att manifestera mot våldet.

För Ljusdals kommun utgör kampanjveckan en del i ett långsiktigt förebyggande arbete mot våld med visionen ”En kommun fri från våld”.