Marita Wikström går i pension efter mer än 30 år i kommunen

Kenneth Forssell och Marita Wikström.

Under tisdagseftermiddagen uppvaktades Marita Wikström med fika och gåvor. Förvaltningschef Kenneth Forssell höll tal och i veckan arbetar Marita sina sista arbetsdagar innan pension.

- Jag tycker att Ljusdals kommun utmärker sig genom sina fantastiska medarbetare och att vi har väldigt lätt och nära till samarbete, säger Maria Wikström.

Marita började jobba i Ljusdals kommun som vårdbiträde 1977. 1982 slutförde hon en utbildning på sociala omsorgsprogrammet i Gävle.

- På den tiden blev man föreståndare, i dag blir man socionom, berättar Marita.

Som nyutbildad föreståndare ville Marita skaffa sig en bredare erfarenhet och bestämde sig för att söka jobb i Los. Där fick hon i uppdrag att lägga ner ålderdomshemmet Brattberga, och bygga upp vård- och omsorgsboendet Furugården.

- Det var väldigt lärorika och intressanta år. Det innebar mycket samarbete med landstinget och det fungerade jättebra, säger Marita.

1988 gjorde hon tillsammans med familjen en avstickare till Västmanland i sju år där hon arbetade i två olika kommuner. Därefter återvände hon till Ljusdals kommun och har sedan dess arbetat i olika chefsroller inom omsorgen och de senaste sex åren som biträdande chef för arbetsmarknads- och socialförvaltningen.

- Jag har haft väldigt bra år i Ljusdals kommun. Det har varit lite som en godispåse med blandat sött, salt och surt, säger Marita.

- Maritas insatser har varit mycket värdefulla för vår förvaltning och för Ljusdals kommun under många år. Marita har personifierat tillitstyrning, redan innan begreppet uppfunnits, genom att visa stort förtroende för medarbetare och genom att uppmuntra människor till eget växande. Vi tackar Marita för hennes fina sätt och för hennes arbetsinsatser, säger Kenneth Forssell, chef för arbetsmarknads- och socialförvaltningen.

Tusen tack för lång och trogen tjänst!

Varma hälsningar från kommunledningen.