Ljusdals kommuns idrottsstipendium 2020

Vinnarna för årets ungdomsidrottare och årets ungdomsledare är utsedda. Bland pristagarna fanns SM-medaljörer, A-lagsspelare och eldsjälar. Ljusdals kommun presenterade under onsdagen år 2020 års stipendiater.

Vinnaren av ungdomsstipendiet få motta 10 000 kronor och tilldelas en ungdom mellan 13 och 20 år som varit verksam och framgångsrik i någon av kommunens föreningar under året. I år delades stipendiet ut till inte mindre än två unga idrottare som fick dela på prispengarna under samhälsservicenämndens möte.

En av pristagarna för ungdomsstipendiet var SM-medaljören och den mittnorskee mästaren i skoterkross, Mille Andersson, med följande motivering:

”Mille Andersson har vunnit (Sverige Cup) ungdoms-SM och har trots sin unga ålder fått så kallad elitlicens och tävlar i högsta nationella serien i sin sport skotercross. Han har tävlat i Norge och i Finland och kan titulera sig som mittnorsk mästare , och även korad till finsk mästare efter tävlingar i Uleåborg. Mille blev också uttagen i landslaget för Nordiska mästerskapen som tyvärr blev inställt på grund av covid-19. Mille är en förebild för andra ungdomar och jobbar envetet för att nå sina den absoluta toppen inom sin sport.”

Den andre pristagaren som fick dela vinstpengarna och den ärofyllda förstaplatsen tillsammans med Mille var A-lagsspelaren i bandy, Noa Djäkner.

”Noa Djäkner har spelat bandy i hela sitt liv och kom med i Ljusdals BK:s A-lag redan som 15- åring. Han har sedan etablerat sig som en av bandyallsvenskans framgångsrikaste spelare trots sin unga ålder. Han har representerat Sverige i bandyns P19 landslag och är en erkänt duktig målskytt och framspelare i både landslaget och klubben. Noa går på bandygymnasiet i Ljusdal och är ett gott föredöme eftersom han kombinerar elitidrotten med studierna på ett utmärkt sätt.”

För sitt stora engagemang och intresse för ridning blev 2020 års ungdomsledare ingen mindre än Julia Norring med följande motivering:

”Julia Norring har ett brinnande intresse för ridning och varit verksam i Ljusdals Ridklubb sedan hon var 4 år. Julia är idag instruktör för sex olika ridgrupper. Varje ridgrupp, på 8 elever, kräver en genomtänkt planering för att kunna genomföras på ett ansvarsfyllt och säkerhetsmässigt sätt. Julia inspirerar och skapar god kontakt med ridskoleelever och deras vårdnadshavare. I ungdomssektionen har hon haft flera olika styrelseuppdrag sedan 2012. Sektionen prisades till "årets ungdomssektion" i Gävleborg 2020. Julia är en ung ledare och ett gott föredöme i föreningen och för Ljusdals Kommuns ungdomsidrott.”