Ljusdalshem sponsrar bandystart

Foto: LBK/H-G Eriksson

Kommunägda bostadsbolaget Ljusdalshem sponsrar Ljusdals BK med nybörjarutrustning för bandy så att fler barn kan börja med sporten.

- Vi sponsrar normalt sett bara sådant som sker i våra bostadsområden. Men bandy och IP ligger nära vårt största bostadsområde Gärdeåsen och vi ser det här som något positivt som berör våra hyresgäster, säger Ljusdalshems vd Richard Brännström.

Barn som vill börja spela bandy och som är födda 2009 eller senare har genom samarbetet mellan Ljusdals BK och Ljusdalshem, som går under namnet ”Bandy – för alla barn!”, möjlighet att sin första bandyutrustning bestående av hjälm, skridskor och klubba. Välkommen till IP på söndagar kl 10.00 då det är träning!

Söndagen den 19 november klockan 10.00 börjar även Skridskoskolan på IP – också det en del av ”Bandy – för alla barn!”. Det är en satsning på de allra yngsta, för alla pojkar och flickor, som LBK kör varje vinter. Förutom kul på skridskor bjuds det på korv och festis efteråt.

”Bandy – för alla barn!” är en av fyra delar i LBK samhällsarbete. I övrigt kan nämnas Team 2020, som är en ungdomssatsning på bland annat bandygymnasium tillsammans med de två gymnasierna i Ljusdal i syfte att behålla ungdomarna i Ljusdal och i LBK.

Dessutom ingår LBK i ”Ett bra nätverk” och tillsammans med elithockeyföreningen Brynäs IF och andra idrottsföreningar i Gävleborg för att arbeta mot ungdomsarbetslösheten i konceptet ”Vägen in!”.

LBK stöder också andra föreningar i kommunen med omnejd genom att ge en del av entréavgiften till A-lagets hemmamatcher till ”Matchens förening”. Föreningarna får möjlighet att visa upp sig och sin verksamhet under matcherna och på så sätt marknadsföra sig ytterligare för att locka barn och ungdomar in i föreningslivet.