Ljusdal högt i företagarrankning

Företagarna har rangordnat Sveriges kommuner när det gäller småföretagens betydelse för kommunen. Ljusdal hamnar där på 51:a plats.

Företagarna i Ljusdal, Ljusdals kommun dess näringspolitiska stiftelse Närljus hade onsdagen den 31 januari besök av Företagarnas VD Günter Mårder. Han gjorde företagsbesök, träffade kommunrepresentanter och föreläste i Järvsö.

Med sig hade Günter Mårder en färsk rapport från Företagarna som med hjälp av statistik från Statistiska centralbyrån, SCB, (2016) rangordnat Sveriges kommuner med utgångspunkt i småföretagens betydelse.

Ljusdal återfinns på 51:a plats i rangordningen och har av övriga kommuner i Hälsingland endast Nordanstig (43) före sig.

Av de fem delarna i sammanställningen ligger Ljusdals högst när det gäller småföretagarnas andel av skattintäkterna för kommunen. Det handlar om 36 procent och ger Ljusdal 16:e plats i landet i rankningen.

Ljusdal är på plats 35 när det gäller andel företagare (12 procent) av alla förvärvsarbetande i kommunen.

- Att Ljusdal finns med i den högst rankade fjärdedelen av landets kommuner är bra men inte särskilt förvånande med tanke på den starka småföretagartraditionen här, säger Stefan Wennerstrand, vd för Närljus.

Kontaktperson:
Stefan Wennerstrand
VD, Närljus
Tel: 070-245 46 97
E-post: stefan.wennerstrand@narljus.se