Linnea van Wagenen blir chef för nya Enheten för strategisk och hållbar utveckling

Linnea van Wagenen heter chefen för den nya Enheten för strategisk och hållbar utveckling. Hon flyttar hem till Ljusdal efter många år i New York och tillträder vid årsskiftet, samtidigt som den nya enheten startar sitt arbete.

Linnea har en gedigen bakgrund i sitt CV och har tidigare bland annat arbetat som koordinerings- och strategisk kommunikationsexpert inom FN i New York.

Intresset för den nya chefstjänsten var stort, med 47 sökande och många kompetenta kandidater, men rekryteringsgruppen och facken var eniga i valet av Linnea van Wagenen, säger biträdande kommunchef Mikael Björk.

Jag är så oerhört glad för att få den här chansen att använda mig av allt jag lärt mig för att göra Ljusdal ännu bättre, säger Linnea själv. Jag vet att det finns en massa potential i både kommunen och de som jobbar där och jag ser fram emot att bidra till att lyfta fram det. Det är svårt att säga exakt vad som kommer bli mina första åtgärder, eftersom jag vill börja med att lyssna - på mina medarbetare, på andra enheter, på kommuninvånarna och på dem som jobbar med liknande saker i andra delar av landet. Men jag har en tydlig vision för Ljusdal och det är att vi ska vara en kommun där det är enkelt att leva och verka, där bra idéer stöttas och utvecklas och där alla invånare känner sig hörda och sedda.

Vi hälsar Linnea von Wagenen varmt välkommen till Ljusdals kommun.