Konstafton i Kommunhuset

Ett konstverk i Ljusdals bibliotek

Del av konstverk som gjorts av Mustafa Haj Ali för Ljusdals bibliotek.

En färgrik konstafton med internationell prägel anordnas i Kommunhuset torsdag den 22 mars. Det bjuds på vernissage, invigning av konstnärlig utsmyckning och videokonst.

Under konstaftonen, som äger rum kl. 18.00-19.30 på entréplanet i Kommunhuset, firar vi tre konsthändelser. Ingen föranmälan behövs och det är gratis entré. Välkommen!

Vernissage
Konstnären Daniel Zérbst, uppvuxen i Tyskland och verksam i Cadaqués, Spanien, håller vernissage med "Miniature Worlds", där han visar ett antal miniatyrvärldar på entréplanets utställningsyta. Daniel arbetar också med ett filmprojekt på Los skola och Kulturkossan.

Invigning av videokonst
VideoGUD är ett videokonstsamarbete mellan Gävleborg, Uppsala och Dalarna som har funnits sedan 2006, och i årets vårprogram uppmärksammas 150-årsjubileet av diplomatiska relationer mellan Japan och Sverige genom att visa verk av japanska filmkonstnärer. Det blir premiär av en helt ny modell av mobil visningsstation för videokonst som har tagits fram av Region Gävleborg.

Invigning av konstnärlig utsmyckning i biblioteket
Mustafa Haj Ali kommer från Syrien och är numera bosatt i Färila. Han är i tredje generation verksam inom en flertusenårig konsttradition, Ajami, vars mönsterspråk används i palats, bibliotek och större privatbostäder. Det konstverk han har gjort för Ljusdals bibliotek är en unik komposition av färg och mönsterkombination och har tillkommit genom ett samarbete mellan integrationsverksamheten och kulturenheten.