Järvsö värd för VM-deltävling i pumptrack

Foto: Jan Kasl/Red Bull Content Pool.

Skandinaviens första Red Bull Pumptrack VM-deltävling förläggs i Järvsö den 24-25 augusti 2019. Tävlingen är öppen för amatörer och proffs från 16 år och uppåt.

Järvsö Bergscykelklubb driver cykelprojektet som ska utveckla cykeldestinationen Järvsö och cykelturismen i hela Ljusdals kommun.
- Vi är otroligt glada att få inviga banan med en stor internationell tävling, säger Amanda Sandahl, projektledare för cykelprojektet.

Sommaren 2019 ska en pumptrack, en bana där man med hjälp av pumpande rörelser driver cykeln framåt i stället för att trampa, byggas i Järvsö av företaget Velosolutions som är världsledande inom design och byggnation av pumptracks. I en pumptrack kan cyklar av alla storlekar, skateboards, inlines och kickbikes användas.

Cykelproffset Martin Söderström hoppas stå på startlinjen i Järvsö och uttrycker att han gläds åt att Sverige får en VM-deltävling i pumptrack.
- Vi räknar med att locka ett startfält med cirka 150 tävlande från hela Norden, säger projektledare Amanda Sandahl.

Förutom i Sverige arrangeras Red Bull pumptrack VM-deltävlingar 2019 bland annat i Holland, Kanada, Sydafrika, Chile, Filippinerna och USA.

Från Ljusdals kommun finns en representant i cykelprojektets styrgrupp.