Invigning av trygghetsboendet i Järvsö

Trygghetsboendet på Stenevägen i Järvsö

Trygghetsboendet i Järvsö står nu klart och invigs tisdagen den 18 juni då även lägenheter och gemensamma utrymmen visas. Ljusdalshem hälsar välkommen!

Invigningen sker kl. 14.15 och visningen kommer att pågå kl. 14.30-16.00 på Stenevägen 16-22 i Järvsö. I samband med visningen bjuds det även på tilltugg.

Trygghetsboendet utgörs av ett traditionellt och hållbart trähusbygge i två våningar som inrymmer 24 lägenheter och gemensamhetsutrymmen. Storleken på lägenheterna är mellan 58 och 65 kvm och består av två rum och kök plus förråd/klädkammare. Husen är ritade av Östberg Arkitektur AB i Järvsö.

I Arkitektupprorets omröstning har Trygghetsboendet på Stenevägen i Järvsö uppmärksammats med en sjundeplats på listan över Sveriges vackraste nyproduktioner 2019.

Intresset för det nya trygghetsboendet har varit stort och inflyttningen påbörjas i juli.

Vad är ett trygghetsboende?
Det är för dig som är äldre och vill ha mer trygghet och social samvaro än vad du kanske får i ditt nuvarande hem. Det krävs inget biståndsbeslut för att bo i trygghetsboende, du hyr din bostad på eget initiativ.

Skillnader mellan trygghetsboende och äldreboende
Till skillnad från äldreboenden ingår varken mat, service, omvårdnad eller sjukvård. Däremot är bostäderna funktionellt utformade, boendet har gemenskapslokaler för måltider, samvaro, hobby och rekreation samt bovärd.

Bostadsansökan
Om du är intresserad av bo på detta trygghetsboende, eller söker annan lägenhet hos Ljusdalshem, är du hjärtligt välkommen att fylla i en bostadsansökan på Ljusdalshems webbplats. Om du har frågor, mejla gärna till info@ljusdalshem.se eller ring 0651-686 60.