Idrottsledare och idrottare prisade

Johan Jansson Hydling tar emot idrottsledarstipendiet av Irene Jonsson och Torleif Bakke
Marcus Öhman tar emot idrottsstipendiet av Irene Jonsson och Torleif Bakke.

Foton: HG Eriksson

Johan Jansson Hydling och Marcus Öhman får Ljusdals kommuns idrottsstipendium 2018.

Ljusdals kommun delar varje år ut idrottsstipendium i syfte att stödja och uppmuntra förtjänstfulla insatser inom idrottsrörelsens alla områden.

Under onsdagskvällen delade samhällsservicenämndens ordförande Irene Jonsson och fritidschef Torleif Bakke ut Ljusdals kommuns stipendium till årets ungdomsidrottsledare samt årets ungdomsidrottare 2018.

Ungdomsledarstipendiet gick till Johan Jansson Hydling för sitt engagemang och ledarskap i samband med ”skridskokul” som är en verksamhet som bedrivs på Idrottsparken i Ljusdal där de allra minsta får lära sig åka skridskor och prova på bandy. Idrottsparken har fyllts till bredden med de allra minsta ungdomarna som får låna utrustning och erbjuds hjälp av ett antal andra ledare med utrustning och teknik.

Ungdomsidrottsstipendiet gick till Marcus Öhman, Ljusdals BK, som representerar landslaget i P17 och P19 samt är utsedd till årets pojkspelare i Sverige. I mars blev han världmästare i P17. Marcus spelar även med i Ljusdals BK:s A-lag i bandyallsvenskan och är ett föredöme i klubben.

Johan och Marcus får vardera 10 000 kr i stipendiesumma.