Bosse Hed tilldelas pris

Foto: Privat.

Stiftelsen Intra och Riksförbundet FUB har beslutat att tilldela 2020 års Intrapris till Bosse Hed, tidigare verksamhetschef på det arbetsintegrerande sociala företaget Unitis i Ljusdal.

- Det känns hedrade och ärofyllt att få Intrapriset. FUB är en viktig förening som arbetar för att personer med utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv och tidskriften Intra har funnits i många år och har haft stor betydelse för mig och många andra, säger Bosse Hed.

Motiveringen lyder: Bo Hed har en bror som har en intellektuell funktionsnedsättning. Sitt syskonskap har han omvandlat till en stark drivkraft i sin verksamhet, först som vårdare på Åkersbergahemmet där han deltog i kampen för drägliga villkor för de intagna, senare som enhetschef för olika verksamheter i Täby, Nordanstig, Hudiksvall och Ljusdal. Han har varit internationellt engagerad bland annat som föreläsare och projektledare i Bolivia. Hans arbete med UNITIS, ett unikt kooperativ i Ljusdal, har visat vägen för hur daglig verksamhet kan vara när den är som bäst.

Intrapriset består av 25 000 kronor.