Inbjudan till digital information om de nya skärpta reglerna för serveringsställen

Från 1 mars ska alla serveringsställen hålla stäng för mat och dryck mellan klockan 20:30 och 05:00, förutom för avhämtningsmat. Vidare tillåts enbart en gäst per bord på serveringsställen som utgör en del av en handelsplats utan egen entré, exempelvis i en galleria.

Många serveringsställen är berörda av Folkhälsomyndighetens nya skärpta regler för att minska smittspridning av covid-19. Torsdag 4 mars klockan 8:00-8:30 hålls en digital träff med information om de nya reglerna och möjlighet att ställa frågor. Miljöenheten och alkoholhandläggningen finns på plats på informationsträffen som anordnas av näringslivskontoret. Välkommen med din anmälan till narljus@ljusdal.se

Sedan tidigare gäller bland annat följande på alla serveringsställen:

  • Trängsel får inte förekomma.
  • Buffé kan serveras om gäster kan plocka sin mat utan att det uppstår trängsel.
  • Gäster ska alltid inta mat och dryck sittandes vid bord.
  • Storleken på ett sällskap vid ett bord är max fyra personer på serveringsställen med egen entré.

Ljusdals kommuns miljöenhet har befogenhet att förelägga eller stänga verksamheter som inte följer gällande föreskrifter.