Hunddagis

Bild på två hundar

Syftet med UNIK:s hunddagis är att deltagarna genom en verklig sysselsättning ska lära sig att ta ansvar över andra som är beroende av deras försorg. Hund­dagiset består av sex boxar.

Hunddagiset drivs av deltagarna, som hela tiden backas upp av den personal som är anställd i verksamheten. För att det löpande ska finnas uppgifter åt våra deltagare har vi beslutat att de som vill lämna sina hundar "strödagar" får boka sin plats en månad i taget. Vi vill i första hand kunna erbjuda heltidsplatser.

På en heltidsplats lämnar man sin hund minst 3 dagar/vecka. Vi är ute 2 gånger per dag, 1 timme på förmiddagen och en halvtimme på eftermiddagen. Vi har också lite vardagslydnad varje dag för den som vill (ligg, sitt, stanna kvar, varsågod, med mera). Hundarna får mental stimulans genom att vara med andra hundar.

Efter förmiddagspromenaden serveras lunch för de hundar som äter hos oss. Foder tar hundägaren själv med. Mellan promenaderna är det lite mys och vila för hundarna. Då dämpas belysningen så att hundarna kan koppla av ordentligt. Efter vilan sker omvårdnad och aktivering för de hundar som ska ha det.

Eftersom vi har hundarna tillsammans långa stunder varje dag vill vi göra allt för att minimera risken till gruff. Till exempel så låter vi hundarna äta en och en och vi har inte leksaker och tuggben i hundrummet. Hundarna får inte ha med sig egna leksaker till hunddagiset.

Regler:

  • Hunden ska vara vaccinerad mot Parvo, Valpsjuka och HCC.
  • Hunden bör vara minst 6 månader eller enligt överenskommelse.
  • För att hunden ska vara med på förmiddagens promenad ska den
    vara på dagiset senast kl 09.45.

Kontakt

Arbetsledare, ­handledare
Tove Sjöberg
0651-180 91
tove.sjoberg@ljusdal.se

Öppettider

Måndag-fredag: 08.00-16.00

Du kan lämna din hund från kl 06.00 och hämta fram till kl 18.00. Viktigt är att hunden är rastad när den lämnas!

Röda dagar har vi stängt.

Priser

1 500 kronor per månad