Upplev resmålen längs Inlandsbanan för halva priset

En hållplats längs Inlandsbanan. Foto: Mostphotos.

Res genom djurrika landskap, korsa polcirkeln eller doppa fötterna i Vänerns vatten. Inlandsbanan sträcker 130 mil genom Sveriges inland, mellan Gällivare i norr och Kristinehamn i söder. Ljusdal är en av 19 kommuner som är delägare i Inlandsbanan AB och i sommar erbjuds alla invånare i delägarkommunerna 50 procent rabatt på alla sträckor.

En resa längs Inlandsbanan erbjuder nästan 20 resmål. Fågelsjö, i Ljusdals kommuns västra delar, är ett av resmålen och en av hållplatserna för tågen. Andra resmål är exempelvis Jokkmokk, Arjeplog, Sorsele med Inlandsbanemuséet, Vilhelmina, Östersund och Mora. Fram till 28 augusti har alla invånare i kommunerna längs Inlandsbanan 50 procent rabatt på alla sträckor vid förbokning, ange koden Inland2021. Bokning via telefon: 0771-53 53 53, via e-post: boka@inlandsbana.se eller via webben inlandsbanan.se.

Uppdraget som Inlandsbanan AB har från ägarna, 19 kommuner längs Inlandsbanan, handlar om att driva en verksamhet som stödjer tillväxtarbetet längs hela Inlandsbanans sträckning. Det gäller både persontrafik och godstransporter.

Inlandsbanan byggdes etappvis under cirka 30 år och stod klar i sin helhet 1937. Men redan 1909 öppnades sträckan mellan Orsa och Sveg för trafik. Alla tåg på Inlandsbanan körs idag på det fossilfria bränslet HVO.

Inlandsbanan AB följer aktuella restriktioner för att minska spridningen av covid-19.