Välkommen till Ljusdals Kommuns officiella webbplats

Hitta snabbt

Populära e-tjänster

 • Prisutdelning till Loos Koboltgruva som utsetts till Årets Arbetslivsmuseum 2023

  Bland Sveriges 1 500 arbetslivsmuseum var 28 nominerade och med tuff konkurrens vann slutligen Loos Koboltgruva. Under fredagen fick Jan-Åke Karlsson, ordförande i Föreningen Loosgrufvan, ta emot priset för utmärkelsen Årets Arbetslivsmuseum 2023 i form av 25 000 kronor och en emaljskylt.

 • Anläggning för basketspel på Östernäsområdet ska utredas

  Kommunstyrelsen har bifallit ett medborgarförslag om en basketplan på Östernäsområdet i Ljusdal såtillvida att samhällsserviceförvaltningen får i uppdrag att utreda möjligheten att skapa någon form av anläggning för basketspel i anslutning till övriga fritidsanläggningar på området.

 • Dags att nominera till årets idrottsstipendier

  Känner du någon mellan 13 och 20 år som är verksam i någon av kommunens föreningar och framgångsrik inom idrott? Eller vet du en ungdomsidrottsledare i någon förening som gör bra insatser? Välkommen att nominera den du tycker förtjänar ett idrottsstipendium!

 • Budget 2023 med plan för 2024-2025 slutligt fastställd av nya kommunfullmäktige

  Under gårdagskvällen fastställde kommunfullmäktige Budget 2023 med plan för 2024-2025. Ett inriktningsbeslut för budgeten hade tagits i juni i år men eftersom det är valår ska nyvald kommunfullmäktige fastställa slutlig budget i november, vilket nu gjorts.

 • Konst som minnesgåva till kommunanställda som arbetat 25 år

  Kommunfullmäktige har bifallit ett medborgarförslag gällande minnesgåvor till kommunanställda som arbetat 25 år. Bifallet innebär att urvalet utökas med möjligheten att välja konst av lokala konstnärer.

Ta del av Ljusdals kommuns evenemangskalender

Kommunens digitala anslagstavla för justerade protokoll

Information & viktiga länkar