måndag 8 februari 2016

Ordförande har ordet:

God fortsättning på det nya året


Ett år som för mig känns både utmanande och spännande.

Jag har fått förtroendet att vara ordförande i utbildningsnämnden och efterträder Malin Ängerå. Först vill jag passa på att tacka Malin för hennes professionella sätt har överlämna stafettpinnen till mig.

Vad ska jag göra med den stafettpinnen? Ärligt talat, i skrivande stund, jag vet inte. Jag läser på så mycket jag kan om verksamheten och kommer att träffat förvaltningsledning och göra besök ute i verksamheten. Jag inser att vi har stora utmaningar framför oss att både minska kostnaderna och öka intäkterna.

Jag hoppas att jag med erfarenheter att arbeta i ledningsgrupper och styrelser i företag såsom NCC, Volvo, WSP, ABB nu senast Barilla koncernen kan bidra till att vi får en fin och positiv utveckling av verksamheten. I mina tidigare arbetsuppgifter har jag alltid satt högst upp på dagordningen: Kvalitet, Miljö, Säkerhet. Efter att i 3 år varit styrelseordförande för Båtbackens Friskola i Nor Järvsö har jag bytt ut Säkerhet mot Arbetsmiljö d.v.s. hur ser vi till våra elevers bästa och arbetsmiljön för skolans personal. Jag kommer att fortsätta att ha dessa frågor högt upp på dagordningen.

Jag är förmodligen inte så känd för Er, så därför en kort presentation av mig själv.

Jag och min fru Astrid bor i Nor söder om Järvsö. Döttrarna är utflugna med egna familjer.  Vi har tillsammans byggt ett hus på Astrids föräldragård, samtidigt som vi bor kvar i Örebro. Bygget startade 1999 och huset var inflyttningsklart 2004. Som utbildad byggnadsingenjör var målet att vi skulle göra allt själva, och det gjorde vi med viss hjälp av specialister.

Mina arbetsuppgifter i framför allt ABB och Barillakoncernen gjorde att jag först våren 2014 kunde avsluta mitt veckopendlande och på heltid arbeta med uppgifter i närområdet.

Ser fram emot att få möta övriga politiker, förvaltningsledning, elever och föräldrar.

Vi hörs och ses

Ljusdal den 1 jan 2015

Allan Cederborg

Publicerad: 2008-04-01 11.49
Ordförande i Utbildningsnämnden


Allan Cederborg, (M)
Tfn. 0651-181 66
Mobil: 070-333 73 57
E-post: allan.cederborg@ljusdal.se

Besöksadress
Förvaltningshuset plan 5
Rum 5107
Norra Järnvägsgatan 21
Ljusdal

Postadress
Ljusdals kommun
UN/Plan 5
827 80 Ljusdal

På kartan (eniro.se) länk till annan webbplats

Ljusdals

Ljusdals kommunvapen

Kommun, 827 80 Ljusdal  |  Tfn: 0651-180 00, Fax: 0651-183 77  |  E-post: kommun@ljusdal.se  |  Org nr: 212000-2320  |  Om webbplatsen & cookies

Ljusdal - en kommun i Hälsingland