måndag 8 februari 2016

Basplatser

UNIK tillhandahåller 12 praktikplatser med nära handledning, så kallade basplatser.
Platserna fördelas mellan verksamheten i Kaven, Butik Unik samt Unik-verkstán 

Vid huset  i Kaven bedriver Uniks deltagare ett snickeri, ett hunddagis med plats för åtta hundar. Övriga arbeten är matlagning, städning, trädgårdsskötsel. Från Kaven utgår också Uniks transportgrupp

I Butik UNIK sköter deltagarna tillsammans med handledare allt förekommande butiksarbete.

I Unik-verkstán har deltagaren möjlighet att träna sin sociala förmåga i en liten grupp, arbetsuppgifter varvas med butiksjobb och skapande arbete i egna lokaler, där allt sker med mycket nära handledning.UNIK-Verkstán ansvarar för Butik UNIK's Facebook-sida och håller den uppdaterad. I samarbete med Utvecklingscentrum finns även möjlighet till anpassad skolgång. UNIK's handledare kan följa med till skolan om behov finns.

All baspraktik  varvas med olika kompetenshöjande aktiviteter, exempelvis teamövningar, studiebesök, föreläsningar samt andra aktiviteter som stärker deltagarens möjligheter till framtida arbete och studier.

Syftet med basplatsen är att praktiken skall stärka den egna förmågan och att den enskilde ges maximalt stöd för att gå vidare till en praktikplats i företag eller offentlig regi.

Praktikperioden är individuellt anpassad och kan vara från någon månad till 1år eller mer så länge den genererar i utveckling för deltagaren.

Handledarna som arbetar med basplatser skall ha ett lösningsfokuserat förhållningssätt, ge tydlighet och arbeta nära individen.

Publicerad: 2015-09-14 11.36

Ljusdals

Ljusdals kommunvapen

Kommun, 827 80 Ljusdal  |  Tfn: 0651-180 00, Fax: 0651-183 77  |  E-post: kommun@ljusdal.se  |  Org nr: 212000-2320  |  Om webbplatsen & cookies

Ljusdal - en kommun i Hälsingland