söndag 21 september 2014

Kulturlänkar

Här hittar du länkar till intressanta sidor för dig som är nyfiken att läsa mer om kultur i Ljusdal
och i övriga Sverige.
Kulturlänkar

 

   
Amatörteaterns Riksförbundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   ATR arbetar för konstnärlig yttrandefrihet och demokratiska arbetsformer.
 länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   En evenemangskalender som innehåller information om publika evenemang och arrangemang inom kultur, nöje och fritid i Ljusdal och i hela Sverige.
Film Gävleborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Film Gävleborg bildades 2001 och är ett av landets 19 regionala resurscentrum för film och video. Bedriver regional filmverksamhet inom tre områden: visning, produktion och pedagogik.
Filmresurs Gävleborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Detta är en hemsida för dig som vill spela in film i Gävleborgs län (Gästrikland & Hälsingland). Här kan du hitta kontakter, miljöer och viktig information som är tänkt att underlätta för dig som planerar en produktion.
Finnsamlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   För att underlätta samarbete, forskning och samordning av finnskogsaktiviteter startades nätverksorganisationen FINNSAM (Finnbygder i Samverkan) 1992. Nätverket är öppet för alla som är intresserade av skogsfinnarnas kultur och historia.
Finnskogarna.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Kultur, turism, upplevelser och evenemang med mera...
Folkteaternlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   En regionteater för Gästrikland och Hälsingland.
Gävleborgs Fäbodsföreninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   En förening vars syfte bland annat är att ta till vara och främja fäbodbrukets intressen, att ta vara på traditionell kunskap samt att främja och stödja nya lösningar inom fäbodbruket.
Helsingebilderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Kulturhistoriska bilder från Hälsingland.
Hälsingegårdarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Information om Hälsingegårdar. Dessa speglar en bondekultur som verkat med lång och obruten tradition utan feodal överklass.
Hälsinge Låtverkstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Projekt som syftar till att bevara och levandegöra musiken i Hälsingland.
Hälsinglands Linföreninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Hemsida som är tänkt som en kunskapskälla för den som är intresserad av lin och linhantering. Det faller sig därmed naturligt att också förse den med länkar som hjälper till att hitta den korta vägen till nyttig och nöjsam kunskap om Linlandet Hälsingland; ett litet uppslagsverk för bofasta och besökare.
IDKAlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   IDKA - Institutet för Digitala Konstarter, är en mötesplats i Gävle för skapande människor som vill utforska den digitala teknikens konstnärliga möjligheter.
Konstnärernas Hjälpfondlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Stiftelse som hjälper konstnärer med ekonomiska bidrag vid sjukdom eller som pensionsbidrag.
Kultur och Näringslivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Kultur och Näringsliv är Sveriges ledande organisation för samarbeten mellan näringslivet och kulturen.
Kulturnät Sverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Länkar till och information om svensk kultur.
Kulturnätetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Riksorganisation för ideella kulturföreningar.
Ljusdalsbygdens Museumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Information om Ljusdalsbygdens museums verksamhet och historia.
Ljusdals Riksteaterföreninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Som en del av Riksteatern strävar Ljusdals Riksteaterförening efter att kunna erbjuda varierad och professionell musik, teater och dans på orten.
Musik Gävleborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Musik Gävleborg är en av landets 20 länsmusikorganisationer och tillhör Landstinget Gävleborgs förvaltning TRU - Tillväxt och regional utveckling. Deras uppdrag är att stödja länets musikliv genom att producera och förmedla konsertturnéer, musikfestivaler och musikprojekt till länets musikarrangörer.
Radio Ljusdallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Ljusdals kommuns lokalradio med musik, reportage och mycket annat
Riksteaternlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Riksteatern är en folkrörelse som arrangerar och främjar scenkonst och som äger en framgångsrik teater, en turnerande nationalscen för alla.
Skolverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Central förvaltningsmyndighet för det offentliga skolväsendet för barn, ungdomar och vuxna samt för förskoleverksamheten och skolbarnomsorgen.
Statens Kulturrådlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Central förvaltningsmyndighet inom kulturområdet.
Svenska konsthantverkarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Portal för konsthantverkare i Sverige samlade under ett och samma tak.
Svenska konstnärerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Portal för svenska konstnärer med galleri, information om konstnärerna samt blogg.
Sveriges Hembygdsförbundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Sveriges Hembygdsförbund (SHF) är hembygdsrörelsens riksorganisation. 26 regionala hembygdsförbund i län och landskap är medlemsorganisationer.
TRU Landstinget Gävleborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Information om kultur, utbildning samt regional utveckling.
Ungdomsstyrelsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster   Statlig myndighet som arbetar för att unga ska få tillgång till makt och välfärd.
     
     
Publicerad: 2012-01-11 09.00
Tipsa en kompis

Ljusdals

Ljusdals kommunvapen

Kommun, 827 80 Ljusdal  |  Tfn: 0651-180 00, Fax: 0651-183 77  |  E-post: kommun@ljusdal.se  |  Org nr: 212000-2320  |  Om webbplatsen

Ljusdal - en kommun i Hälsingland